menu close menu

Hoe het allemaal begonnen is….

Rugbyclub Drienerlo-Tex werd in 1969 opgericht door onder meer Martin
Splint en studenten van de E.H.T.S.V. ( Enschedesche Hoogere Textiel
School Vereeniging) en de Universiteit Twente. Snel werd de sport
razend populair onder deze groep.

 


Een van de eerste teamfoto’s uit 1969

Echter ook de aantrekkingskracht richting de ‘burgerbevolking’ was niet te versmaden. Omdat er niet alleen studenten tot de sport werden toegelaten, moest er een ander heenkomen buiten het Universiteitsterrein worden gezocht. Die werd gevonden, op een steenworp afstand van de UT, op het Sportpark Wethouder Horstman. Daar werd gefuseerd met voetbal en handbal onder de naam D.T.O. wat staat voor ‘Door Techniek Overwinnen’. Door de sanering verdween voetbal uit de trilogie, en handbal wist haar toekomst veilig te stellen door te fuseren met een collegaclub. Rugby ging alleen verder onder de naam E.R.C. ’69. De clubkleuren bleven gelijk alsmede de uitstraling naar de buitenwereld.


Kampioensfoto maart 1989

Op dat moment was het ledenbestand tussen de 100 en 150 leden. Een jeugdteam met spelers in het nationaal jeugdteam (8 stuks) een damesteam en meerdere herenteams. Menigmaal werd er een team kampioen en de belangstelling uit het ‘Westen’ was gerechtvaardigd. Momenteel bestaat de club uit zo’n 70-100 leden waarvan het gros student (of oud-student). Een aantal buitenlanders, en een Hong-Konger complementeren het team.


Clubfoto 2002/2003

De club gaat elk jaar op tour naar het buitenland en we zijn zeer actief met het werven van leden, vooral onder studenten.