menu close menu

Wat is rugby?

Wereldwijd gezien is rugby een van de meest gespeelde sporten, vergelijkbaar met voetbal. Het is een nationale sport in landen als Groot-Brittanië, Australië, Frankrijk, Italië en Nieuw-Zeeland. Iedere week genieten jong en oud, man en vrouw, van de uitdagingen die het rugbyspel biedt.

Rugby combineert techniek, fysieke kracht, uithoudingsvermogen, snelheid en honderd procent inzet tot een fantastisch teamspel. Ook in nederland raken steeds meer mensen enthousiast over de voldoening, respect en de kameraadschap die rugby biedt.

IMG_6530_0

 

Rugby voor jeugd?

Rugby is bij uitstek geschikt voor jonge spelers. Kinderen leren er omgangsvormen: bij rugby staat eerlijk spel, met respect voor elkaar, de tegenstander en de scheidsrechter, voorop.

Daarnaast is het een sport voor iedereen. Bij rugby komt het niet alleen op kracht, je hebt naast sterke kerels ook snelle mannen nodig. Het komt aan op wendbaarheid om tackles te ontwijken, techniek om de bal te trappen en tactiek. Groot of klein, dik of dun, iedereen draagt op zijn manier bij aan het team. In een rugbyteam hebben we 15 verschillende posities en bij iedereen past een positie!

In de Rugbyhandleiding van de IRB vind je meer informatie, maar we hebben natuurlijk zelf ook een uitgebreid boekje gemaakt met informatie voor onze jeugd.

Leeftijdscategorieën

Natuurlijk spelen we in verschillendeLeeftijdscategorieën, wel zo leuk en eerlijk. Van oud naar jong hebben we ze voor je op een rij gezet:

Colts, junioren en cubs

Colts: 17 – 18 jaar
Junioren: 15 – 16 jaar
Cubs: 13 – 14 jaar

Turven, Benjamins en Mini's

Mini’s: 11 – 12 jaar
Benjamins: 9 – 10 jaar
Turven: 6 – 8 jaar

Dit korten we vaak af naar: TBM

Guppen

Guppen – 4 – 5 jaar

Meisjes

Er zijn geen aparte jongens en meisjesteams. Meisjes spelen gewoon mee met de jongens.

Wedstrijden

De Cubs, Junioren en Colts spelen een wedstrijd per weekend, terwijl de Turven, Benjamins en Mini’s (TBM) binnen het district Oost op verschillende locaties in het district kleine toernooitjes spelen.

Training

De TBM-ers trainen elke dinsdagavond (van september tot en met mei) van 18:30 tot 19:30 uur op het Wethouder Horstmansportpark.

De Cubs en de Junioren trainen elke dinsdagavond (van september tot en met mei) van 19:0 tot 20:30 uur op het Wethouder Horstmansportpark.

De Colts trainen met de Senioren mee, van 20:00 tot 21:30 op zowel dinsdag als vrijdag.

Het clubhuis is dinsdags geopend vanaf 18.15 en vrijdags vanaf 19:30.

Coordinator Tonny ter Braak

Coordinator Tonny ter Braak

Meedoen?

Kom op dinsdagavond langs op ons sportpark. Je kunt dan vier weken gratis meedoen om kennis te maken. Sportkleren en sportschoenen zijn voldoende om mee te kunnen doen. Schoenen met noppen zijn handig, maar die kun je ook later aanschaffen.

Informatie

Wil je meer weten? Mail dan naar jeugd@erc69.nl