menu close menu

Ongekende luxe op de TBM bondsdag in Zwolle

Een dag vol met rugby-plezier begint op zaterdagmorgen 8.20 uur op de parkeerplaats bij ons clubhuis in Enschede. Een dag vol met nieuwe ontwikkelingen. Voor het eerst met 2 Turven teams op pad. Voor veel spelers een eerste keer op een toernooi spelen. Voor veel ouders de eerste keer kennis maken met echte wedstrijdjes. Voor de begeleiding voor het eerst een luxe probleem van te weinig wedstrijdshirt, wat overigens door Tonny perfect is opgelost door snel een paar mooie t-shirts te laten maken.

Als we na een uur rijden aankomen in een zonovergoten Zwolle worden we naar een grote parkeerplaats geleid, die vlakbij het complex van RC Zwolle ligt. Na een klein stukje lopen en wat plichtplegingen, zoals inschrijven van de teams, kunnen we beginnen met het toernooi. We maken snel 2 gelijkwaardige teams en proberen de spelers wakker te krijgen door een korte warming-up. Naast 2 teams uit Enschede zijn er ook tegenstanders uit Zwolle, Haarlem en Utrecht. In de eerste poulewedstrijden blijkt dat we nog een beetje wakker moeten worden. Wedstrijdjes spelen is toch net iets anders dan trainen. Maar als we na een paar wedstrijden eindelijk wakker zijn, kunnen we laten zien dat we het spelletje snappen en ook kunnen winnen. Met een mooie 2e en 5e plaats en een schat aan ervaringen rijker sluiten we de dag in Zwolle tegen 13.00 uur af.

Namens Tonny en mijzelf wil ik alle ouders die mee zijn geweest bedanken voor het rijden en het in toom houden van de spelers tussen de wedstrijden door. We zijn in ieder geval blij dat onze spelers iets meer energie hebben dan de spelers van Haarlem die tussen de wedstrijden netjes op een kleedje bleven zitten.

Dit seizoen zijn er nog 2 toernooien.

  • 15 april in Apeldoorn
  • 10 juni op het strand in Den Haag

Tevens kunnen jullie alvast 24 juni in de agenda zetten, dan vieren we de afsluiting van het seizoen.

28 maart 2017 | Jeugd |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.